Ашпозчу кесиби дүйнөдөгү эң популярдуу жана изделген кесип. Ар бир адам тез жана даамдуу нерсе жасай алат, бирок ашпозчулар дагы көп нерсени жасай алышат. Алар рецепттин талаптарын гана аткарбастан, ингредиенттерди туура пропорцияда аралаштырып, азыктарды даяр болгонго чейин жеткиришет. Тажрыйбалуу ашпозчуларды көбүнчө Ашпозчу деп аташат жана алардын тамактары искусство чыгармасы. Себеби алардын негизги максаты ачкачылыкты кандыруу үчүн тамак бышыруу эмес, пайдалуу жана даамдуу тамак даярдоону үйрөнүү. Адамдар тамакты кооздоого аракет кылып, өзгөчө сезимдерди жана маанайды билдирип, идеалдуу даам менен жытты айкалыштырат. Албетте, муну талант жана белгилүү бир илхам менен гана жасаса болот. Бул кесиптин мыкты адистери күнүнө орто эсеп менен 1000 сомдон 1500 сомго чейин айлык алышат.
Окууга 9-класстын базасында кабыл алынат. Окуу мөөнөтү-3 жыл. Окууну аяктагандан кийин Ашпозчу , 3-4-даражадагы официант-бармен квалификациясы, мамлекеттик үлгүдөгү диплом жана жалпы орто билими тууралуу аттестат алынат. Мыкты окуучулар 200 сомдон 300 сомго чейин стипендия алышат.Алыстан окуган студенттерге акысыз жатакана берилет.Акысыз тамак 3 жыл окуган бардык студенттерге берилет. Мамлекеттик үлгүдөгү Диплом Кыргызстандын чегинен тышкары Евразия биримдигинин өлкөлөрүндө таанылат.